miercuri, 13 aprilie 2011

Tineri din toate zarile....UNITI-VA !

        Daca imi este permisa o opinie personala fata de situatia in care am ajuns, atunci pot sa strig sus si tare ca suntem la limita disperarii. Ar fi obositor si inutil sa mai enumar motivele si cauzele care au generat acest dezastru economic, social, cultural, sanitar, etc, fiindca toti isi dau cu parerea la colturi, la televiziune, intre prieteni, la servici, dar toti se complac pana la urma in situatia asta greu de deslusit.
       Fiind presedintele unei organizatii politice de tineret, pot sustine ideea ca sunt la curent cu diverse tipologii de rationamente, mai ales in randul tinerilor si ii vad pe colegii mei cuprinsi de acest interes fata de viitorul economico-politic al tarii. Da, dar suntem foarte putini cei care ne punem intrebari, cei care incercam sa ne implicam activ in societate, cei care isi doresc sa schimbe mentalitatea si apucaturile acestor oameni, acestor concetateni ai nostri mai putin constienti de modul in care sunt guvernati, manipulati, furati zilnic si tinuti intr-un curent de informare halucinant de bine pus la punct.
       Am avut ocazia sa particip alaturi de colegii mei la o serie de sondaje de opinie, atat in mediul rural, cat si la oras, in cartierele de la marginea Brailei si am vazut oameni din diferite paturi sociale. Credeti-ma , pentru unul care cunoaste catusi de putin realitatea politico-administrativa la nivelul judetului, precum si personajele cheie care administreaza soarta noastra, perceptia si interpretarile marii mase de oameni, m-au ingrozit !
     Nu este vina lor in totalitate pentru modul in care gandesc, receptioneaza si prelucreaza informatiile manipulatoare din jur, insa trebuie sa recunosc ca cei care se ocupa de mentinere gradului de civilizatie la parametrii de subdezvoltare, au studii serioase in America !  Nu se poate sa nu vezi atat de clar maniera in care suntem guvernati, maniera dictatoriala a unei gasti de hoti care au inteles ca poporul roman este lipsit de reactie si de orgoliu, nu se poate sa nu constati zilnic cum impart banii contribuabililor in lucrari supraevaluate in favoarea clientelei politice, nu se poate, NU SE MAI POATE!
       Pana cand oare vom astepta sa saracim unul cate unul, sa ne pierdem slujbele si afacerile una cate una, ce va trebui oare sa mai suporte romanul ca sa reactioneze ?
       Plecand de la aceste considerente, imi pun zilnic intrebarea, de ce macar acesti tineri implicati in organizatiile politice de tineret si evident nu cei ai partidelor de la putere, nu sunt suficient de capabili sa se mobilizeze si sa genereze o miscare de opozitie concreta si vizibila, de ce nu suntem in stare sa adunam zilnic in randurile noastre 10-20 de tineri nemultumiti de mizeria de partid care ne guverneaza, de viitorul pe care ni l-au pecetluit cei de la PDL, caci despre ei este vorba ? De ce oare ?
      Asadar, pana nu va fi prea tarziu si inutil, dragi tineri cu capul pe umeri ai acestui oras, nu mai asistati inofensivi la acest act de guvernare criminal impotriva noastra , veniti alaturi de organizatia de tineret a PNL si daca vocile noastre vor fi suficient de multe, vom incerca sa ne facem auziti !
       
  Eduard Puiu

Un comentariu:

  1. felicitari pt articol....imi place ceea ce ai incercat sa subliniezi si ideea expusa noua cititorilor....

    RăspundețiȘtergere