vineri, 23 martie 2012

Cum ne educam copii?

        In viata fiecaruia dintre noi, va sosi cu putin noroc, momentul in care vom avea copii si va trebui sa le impartasim din educatia si din experienta noastra, cunostinte si sfaturi pentru viitorul la portile caruia se afla.
        Evident, orice parinte isi doreste ceea ce este mai bun pentru copilul sau si cu siguranta va incerca sa il indrume cat mai corect si sa ii arate drumul cel mai neted pe care sa mearga in cursul vietii.
        Ce te faci astazi, cand viata in Romania a luat o astfel de turnura,  incat este greu pentru noi, adultii, sa intelegem ce ni se intampla si cum sa ne adaptam, daramite pentru cei mici?
Daca pana acum vreo 15-20 de ani, parintii ne invatau sa fim corecti, sa nu furam, sa spunem adevarul, sa ne ajutam "aproapele" si alte povete de acest gen, din pacate astazi, oferta societatii in care traim, a naruit sfaturile si educatia parintilor nostrii.
        Cum voi putea sa imi sfatuiesc copilul sa "imbrace" toate acele virtuti pe care le-am ereditat  la randul meu de la ai mei, constient fiind ca astazi, daca esti drept si cinstit, daca esti corect si onest, daca faci bine celor din jurul tau, vei fi mereu dezamagit si inadaptat lumii care te inconjoara.
        Exemplele care sustin aceasta teorie sunt din ce in ce mai multe si mai graitoare, mai ales in ultima vreme cand lumea parca a luat-o razana si nimic, dar absolut nimic nu mai conteaza in afara de... BANI !
       Asa ca dragi parinti, chiar nu stiu ce sa fac si cum sa planific educatia ce urmeaza sa o dau copilului meu, in conditiile in care falsitatea, smenul, hotia, inselatoria, minciuna, coruptia, lipsa demnitatii si onoarei sunt ridicate azi in Romania la rang de virtute si cine si-a insusit bine aceste "aptitudini", ori vorbeste de la tribuna Parlamentului, ori si-a asigurat zece generatii de acum inainte...care cu siguranta nu au nevoie de EDUCATIE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu